Forside Tegneserier Oppgaver Sesongstoff Karikaturer Vitsetegninger Satire Kontakt oss
Tegneserier
 

 

Hvorfor ha tegneserier i avisen?
Levering og filformater.
Markedets mest fleksible betingelser!
Om Norsk Seriebyrå
Norsk Seriebyrå samarbeider med PIB Copenhagen
Hva gjør vi for miljøet?
Om å handle på våre nettsider
 

Hvorfor ha tegneserier i avisen?

Norge ligger på andreplass i verden når det gjelder forbruk av tegneserier pr. innbygger. Vi er kun slått av Japan på dette feltet.

En av grunnene kan være at store deler av befolkningen får sine første leseopplevelser fra Donald Duck, som har uhørte salgstall i Norge og Skandinavia. En annen grunn kan være tilgjengelighet generelt. Her i Norge er vi vant til å finne et stort utvalg av serieblader og album i butikkhyllene når vi går for å handle fårepølse og lettrømme. Dette er en selvfølge for oss, men faktum er at vi skandinaver er så godt som alene om denne type distribusjon på verdensbasis. Til og med i USA, tegneserienes fødested, finner man tegneserier stort sett i avisene eller som innbundne samlinger / bøker i bokhandelene.

Nordmenn er derfor svært godt trent i kunsten å lese serier. Man skal heller ikke undervurdere så erfarne lesere når det gjelder å vurdere kvalitet og deres nysgjerrighet på nye leseopplevelser innen mediet. Som redaktør, gjelder det derfor å holde et lite øye med hva som skjer på dette feltet, og passe på at leserne får tilgang til gode tegneserier gjennom ens egen publikasjon i stedet for å måtte lete etter dem hos konkurrentene. En redaktør av en av landets lokalaviser bemerket (lett oppgitt) at når han traff leserne sine i lokalmiljøet og slo av en prat om avisa, var det tegneseriene de siterte.

Vi holder deg oppdatert.

Norsk Seriebyrå, i samarbeid med PIB, har tilgang på et stort utvalg av serier, både norske og internasjonale. Jobben vår er å følge med på hva som skjer på den fronten, for så å videreformidle interessante nyheter til deg som jobber i en publikasjon. Alt du trenger å gjøre er å stikke innom websidene våre i ny og ne. Her vil du finne siste nytt samt kunne bla deg gjennom en lang rekke serier og andre underholdningsprodukter.

                 
Har du spørsmål til oss? Benytt vårt uforpliktende kontaktskjema!